Kjernen:

I mine arbeider er ofte materialene vesentlig i forhold til det jeg ønsker å uttrykke. Jeg har i en periode brukt polyester og lexan som grunnmateriale og bygger former av dette som i neste omgang blir kombinert med ulike materialer alt etter hvilket tema jeg velger meg. Det menneskeskapte mot det naturskapte har jeg ofte satt sammen for å fremheve de ulike verdiene.

Arkivering av elementer presentert i en monterform er en annen måte.

Å skape rom for gjenkjennelse via kjente objekter plassert i en større form som sammenfatter innholdet via en felles ramme er en tredje måte å arbeide på. Gjenstandene og materialenes egenart gjenspeiler ulike tanker og ideer.

Inspirasjonskilder:

Materialkombinasjoner. Kulturuttrykk. Små og store detaljer. Gleden ved å arbeide med et kunstnerisk uttrykk.

Nord-Norges betydning:

Mange av mine utforminger og elementer er hentet fra den nordnorske fauna og kulturhistorie. Landskapet jeg bor og arbeider i vil naturlig påvirke mitt valg av uttrykk/utforming i den kunstneriske prosessen men er ikke avgjørende for resultatet.

Kommentarer

17.07.2013 20:41

Solbjørg Emilie fra tida på Verdal v.g.

Hei på du - det byinne å bli nånn år sia! Plutsele fekk æ det fer mæ at æ sku søk dæ opp. Så frodig og flott uttrøkk du har!
Skriv gjærn nånn ord:-

19.01.2011 22:35

Anne-Grethe Ellingsen

Gratulerer! Kjempefin hjemmeside med dine flotte og spennende arbeider, Anne Rita. Jeg savnet jo "vår" skulptur på Østbyen-"Fifth heaven"- skoleprosjektet..